Music

 



Det var alldeles förlänge sedan det kom lite musiktips från mig. Men äntligen, enyoy!

wednesday's a good day

Solen skiner och dagen har varit ganska bra faktiskt, förutom dubbeltimma matte och fysik. Nej det var ju inte det roligaste faktsikt! Men nu sitter jag här och känner hur solens strålar har stramat åt mitt ansikte och jag vet att jag är något brunare än innan faktiskt! Började med skola som ni kanske förstår och det var så sjukt svårt att kliva upp ur sängen imorse! Men jag gjorde det och jag kom i tid!!!!! Surprice, surprice höhö. På lunchrasten blev det solning och det fälldes en hel del kommentarer från förbipasserande men det skrattade vi bara åt! Efter skolan ringde palle och ville träna så vi åkte dit och körde en bit för att sedan vaxa kanoterna (spontant och bra) och bada lite. Riktigt skönt var det i vattnet faktiskt. Imorgon är det Valborg och som det ser ut nu så åker jag hem till Alle på fest en stund, inte för länge dock eftersom jag åker hemifrån halv 6 på fredag morgon. Hehe, men det ska bli trevligt! Nu ska jag sova, trots att jag har förhandlat mig till en sovmorgon imorgon! puss och kram


Såhär brun ska jag vara i slutet av denna vecka!

Picture it
























Today

Söndagen gick förbi ganska obemärkt och det gjorde även måndagen, det spelades en hel del singstar men så mycket mer finns det väl inte att säga. Över till dagen istället, jag har varit ledig från skolan och tagit hand om 6-9 klassare från stenstorpsskolan istället. Mycket strängt faktiskt och vädret gjorde ju inte mitt humör på topp om man säger så. Det var inte kallt men det var inte varmt, det var inte sol men det regnade inte. Nej ingen bra start på dagen även om det gick ganska bra till slut. Efter detta körde jag och pappa en liten runda och jag överraskade med att ha med mig cola ut i kanoten "It's taking controll over me!". Ganska uttråkad som jag var körde jag runt där och gjorde små ljud för mig själv, är det inte ganska typiskt mig att göra så? Iallafall så när jag kom hem ringde Lisa mig och sa att hon hade slutat jobbet och vi bestämde att hon skulle följa med mig, Malin och Sandra på konserten i skolan. Ni vet Emmelie var med och sjöng och oj vad hon var bra! Jag satt och rös men helt plötsligt började en annan person sjunga och jag började längta bort. Men så fort Emmelie tog ton var konserten hur grym som helst! Bilder från konserten kommer senare.



Gammal bild på mig och Lisa, från 1:an men jag minns dagen som igår <3

Lördag

Jag känner att jag varit riktigt dålig på att skriva nu, men det har faktiskt varit mycket! I lördags firade jag som ni redan vet min födelsedag med lite vänner som kom hit på middag. Det var Emmelie, Sandra, Malin N, Ninja och Paulina från klassen, Emmelis pojkvän Kutti (de firade faktsikt 4 månader, måååååånga grattis ifrån mig!) och så var det tjejerna från kanoten (Vanja, Ansa, Kim och Paulina) och det blev en riktigt rolig kväll enligt mig! God mat (skryt,skryt), singstar och ett helsjukt spel som jag och Emmelie kom på mitt i alltihopa. Det här spelet alltså, det gick ut på att vi gjorde mystiska drinkar som folk sen fick dricka och gissa vad det var. Frågan är skulle ni vilja dricka någon av dessa drinkar?

1. Apelsinjuice med C-vitamin (brus, apelsinsmak)
2. Mjölk med C-vitamin (brus, apelsinsmak)
3. Vatten med 4 stycken C-vitamin (brus, apelsinsmak)
4. Mjölk och kristyr
5. Mjölk med strössel
6. Pressad citron
7. Oboy
8. Mjölk, russin och silverkulor
9. Apelsinjuice med rostad lök

Jag hade ju kunnat dricka pressad citron och oboy men resten är ju lite misstänksamma faktiskt. Jaja, jag fick många fina saker.

      

Tack så hemskt mycket allihopa! Ni gjorde kvällen till en underbar kväll och det kunde inte blivit ett bättre födelsedagsfirande! You rock my world!


I look funny

Jag är trött och jag ser ut som en apa eller någonting, sitter här med permanentrullarna på huvudet och har precis slutat skratta åt mig själv. Det är svårt när man går förbi spegelbilden och man ser ut som en utomjording, då vill man ju bara skratta! hehe, imorgon ska jag ha småbarnen och på kvällen ska jag äntligen fira min födelsedag! Paulina, Ninja, Malin N, Emmelie, Sandra, Kutti, Palle, Ansa, Kim och Vanja kommer hit på middag och självklart nöjer man sig inte med någon taco-buffé! Utan jag bjuder på trerätters middag så jag kommer ju ha fullt upp hela dagen imorgon höhö. Till förrätt serveras räktoasts/svamptoasts, huvudrätten består av kyckling inrullad i parmaskinka i balsamvinäger och vitlök och efterrätten (som jag redan gjort klar) är panacotta med jordgubbar och blåbär till. Gott säger jag, vad säger ni? Ja vi får ju veta vad gästerna säger imorgon iallafall! Nu måste jag gå och lägga mig, vi hörs imorgon gott folk!

Jag vann högsta vinsten!

Snabb-blogg från skolan, så mycket mer kommer jag nog inte hinna med idag för dagen är ganska proppad! Börjar med skola till 14:30 och träning 15:30, sen är jag tränare klockan 18. Usch vad jobbigt, så måste jag plugga fysik sen också! Nej idag är det ingen rolig dag! Har matteprov efter lunchen och jag är nervös som fan! Nu måste jag äta och gå på toa 784957437638 gånger innan provet, grattis till mig!

Right now



Som ni ser pluggas det för fullt här i Söndrum ikväll, efter att ha tränat lite och varit på ett ganska onödigt möte på kanotklubben så sitter man här. Jag är trött på allt, trött på skolan, trött på träningen, trött på att behöva vara ansvarsfull, trött på mig själv. Det enda jag kan göra nu är att hoppas att det vänder och det snart! Nej det är lite mycket nu, lite för mycket för lilla mig!

Skriet

Sitter i skolan och har precis haft svenska-test. Det vi skulle göra var att beskriva bilden "skriet" som ni kan se nedan på tre olika sätt. Ett romantiskt, ett realistiskt och ett naturalistiskt, ni vet som man skrev på de epokerna alltså. På den romantiska delen beskrev jag en armé döda människor som kommit för att hämta en man vid vattnet, hur han först bara såg skuggiga gestalter och hur de med tiden bara blev allt mer klara för honom. Till slut inser han att han är död och följer med dem in i mörkret. Ganska dystert faktiskt. Realistiskt beskrev jag att det var en fattig man på bilden och att ingen brydde sig om hur han hade det eller hur han mådde och hur han blivit bemött av överklassen. I den tredje beskrivningen skrev jag om hur han såg sin älskade dö och en massa äckliga detaljer. På pricken naturalistiskt! Nu har vi snart projekt och jag måste vara kvar i skolan i minst 1,5 h till eftersom jag och palle ska träna efter skolan. Gosh, jobbigt säger jag. Imorgon har vi matteprov (Matte E) och jag har faktsikt ingen aning om hur det kommer gå, jag hoppas att det blir hyffsat bra men ja vi får se. Nu måste jag iallafall börja jobba igen. puss och kram!


Today its tuesday

Mitt liv är allt annat än glamouröst för tillfället, jag sliter med skolan, jag tränar och jag är tränare. När jag väl är hemma sitter jag väl vid datorn i högst en timme för sen orkar jag inte mer och går och lägger mig! Därför finns det inte heller så mycket att skriva om eftersom varje dag ser likadan ut som förra. Sova, äta, skola, äta, träna, vara tränare (bara måndagar, torsdagar och lördagar), äta, skolarbete, sova. Kul liv va? Om man nu kan kalla det liv? Fast jo det kan man väl, jag har ju valt det själv! Idag har iallafall varit en helt okej dag, skolan varade bara mellan tio och elva och efter det åkte jag hem en liten stund. Åkte in till stan vid halv tre och kollade lite på kläder samt mötte upp palle. Självklart blev det en fika på espresso house och detta följt av träning. Hård träning faktsikt! Körde tvåminutare i fart 4 (finns 5 farter i kanot, 1 är lägst och 5 är högst) och jag ägde Anton totalt! När vi körde förbi i stan hejade folket på mig och några turister skrek "Kom igen starka flicka!" och då var det tur att intervallen var slut för jag kunde inte hålla mig för skratt! När vi sedan körde förbi dom igen stannade de mig och frågade om de fick ta kort och självklart fick de det! Alltid kul med lite uppmärksamhet höhö. Jag har även hunnit med att boka tid hos massören och på söndag klockan 15 ska jag hälsa på hos Therese! Nu säger ni väl åhh så skönt? Men jag säger aj så ont! Mina besök hos massörer brukar vara ganska smärtsamma eftersom jag har så himlans många knutor i hela ryggen, för tillfället har jag svårt att andas efter träningar och sånt eftersom musklerna är fulla med knutor som gör så sjukt ont! jaja nog med klagande! Imorgon blir det skola 8:10-15:30 och efter det blir det träning (oväntat?) men ska försöka hinna med ett litet blogginlägg någon gång under dagen. Godnatt gott folk, puss och kram!


At least!


Idag är dagen vi alla väntat på, äntligen fortsätter 90210 med avsnitt nummer 17 efter en paus på ca 1 månad. Visst ska det bli härligt att se vad de har för nytt att komma med? Spännande nu när det är slut mellan Annie och Ethan, Naomi och Liam har återförenats genom skolan och Adriana och Navid is back together! Find out klockan 20:00 på tv400, det ska jag!

Bla bla bla ordbajs

Dålig uppdatering av mig, jag vet! Men det var fullt ös igår alltså haha. Efter skolan träffade jag Vivi och sen blev det en spontan klippning och mitt hår är nu en hel del kortare! När jag kom hem frågade Lisa om jag ville följa med till Martin så jag kollade upp det och så blev det. Väl där hände en massa kuligt, vi spelade Alias, pratade, lekte kurragömma osv. Kom hem alldeles försent och kom nog inte i säng förrens halv 3. Mycket bra med tanke på att jag var tvungen att gå upp klockan 8 imorse för att träna småttingarna samt träna själv. Ni förstår kanske varför jag är trött? Iallafall så efter träningen ringde jag mamma och pappa som var i stan och vi skulle kolla på bh till balen men på något vis resulterade det i ett par gladiatorsandaler till mig istället. Hoppsan!


Skolan

Jag glömde minsann att blogga igårkväll, tog en lugn kväll framför tv:n istället. Nu sitter jag i skolan och har projekt som jag är klar med... Det är ganska tråkigt att inte ha någonting att göra så jag tänkte att jag skulle blogga lite! På schemat idag står skolan (såklart), träning och så ska jag ju vara tränare för mina små barn. Sen blir det väl lite plugg också för imorgon har jag seminarie med specialidrotten och jag har inte skrivit mitt arbete som jag ska seminera om. Bra Johanna!? Nu måste jag sluta, puss och kram

*Vinkar till Martina!*


I'm not smart



Nu har jag precis varit och paddlat lite, skönt det är att kunna slappna av nu efter mycket krångel med projektarbetet. Ni vet den där känslan när man precis har skrivit klart skiten? Jo jag fick känna den två gånger i natt... Jag var precis klar (23:55) och helt sjukt trött. Fick upp den där spara/spara inte-skylten och trycker på vad jag tror är avbryt. Då stängs word av och hejdå projektarbete. Det var bara att börja om faktiskt, men en timme senare var jag klar igen. Ännu tröttare men lite mer noggrann med spara/spara inte-knappen! Snart är det mat och jag kan knappt vänta, jättehungrig och ganska trött faktiskt. Men jag lovar att skriva lite senare ikväll, puss och kram

Tuesday

Skolan är slut för dagen men det är inte plugget, det är fullproppat med inlämningar och prov fram till maj nu. Så vi får se hur mycket jag kommer att ha tid med bloggen men jag ska göra mitt bästa. Nu har jag ju börjat träna mina småttingar själv, tre gånger i veckan istället för att som tidigare dela på det med fem andra... Sen ska jag gärna hinna med min egna träning också. Nej nu är det lite stressigt faktiskt! Men om 59 dagar är det slut med alltihopa, då tar jag studenten och säger hej då skolan för ett tag. Tyvärr har jag ju fortfarande inte fått något jobb men det kommer väl hoppas jag!



om jag inte får något jobb får jag väl ta kanotskolan i år igen...

Monday

På dagens schema har det stått tvätt, sol, värme, brännboll, träning, träna småbarnen och bara chilla! Riktigt skön dag har det varit alltså! Tyvärr börjar ju skolan imorgon igen och jag kommer återgå till alla mina vanliga rutiner, jag som precis vant mig av vid detta... Jaja, that's life! Nu kommer berättelsen om Johannas påskmåndag... Vid halv 2 idag cyklade jag till Sannarpsskolan för att spela brännboll med Nina och hennes kompisar. Tyvärr så sög jag och jag vet egentligen inte vem som vann. Jag stack vidare till Nissastrand där jag träffade Vanja och hennes sköna polare, Hanna och Brian(?). Stannade tills träningen började och därefter började jag min dag på vattnet, första passet kördes med Palle och Anton och det ledde till en hungrig liten Johanna som cyklade till McDonalds och köpte en big mac. Sen var jag ju tränare åt min lilla grupp och körde lite med dom. Cykelturen hem var soft men kall för jag hade glömt jacka så jag fick cykla i t-shirt. Men hallå? det är ju sommar nu!


Today

Veckan i Danmark har gjort att jag tappat mååååånga läsare! Men det blir väl bara till att jobba upp det igen antar jag... Idag är det söndag, dagen efter påskafton och vi ska ha gäster här hemma. Linda, Björn, Tuva, Jakob såklart och sen Eva, Sterner och Elin också tror jag. Jag har svårt att bestämma mig vad jag ska ha på mig, rosa eller blå klänning? Haha dagens I-landsproblem, vad ska Johanna ha på sig? Nu hade jag däremot tänkt gå och ta mig en liten dusch så vi hörs senare! Puss och kram

En konstig känsla

Det känns lite konstigt att vara hemma, inte bara för att jag spenderat en vecka i Danmark utan också för att jag inte firat påsk hemma på två eller tre år nu. Vad gör man i Sverige på påsken? Nu sitter hela familjen ute i vardagsrummet och kollar på foton till mitt studentplakat och självklart får inte jag vara med! Vi syskon hade tänkt att vi skulle gå ut ikväll men det verkar inte bli så, alla är hur trötta som helst efter en ganska stressig dag och ingen är det minsta pepp. Istället hamnade jag här tillsammans med M.I.A - paper planes.

Idag har jag och min kära bror tagit en runda på stan, vi köpte presenter till varandra. Jag fick två par örhängen som jag själv valde ut och han valde en south park-box (9:onde säsongen tror jag bestämt att det var) och därefter blev det glass och så mötte vi upp Petra, Linda och Tuva och var med dem en liten stund. Fick förresten födelsedagspresenter från Petra och Jarl igår, 18 stycken paket! Snacka om en glad Johanna!

Sammanlagt blev det:
- 3 stycken marshmellows (två hello kitty och en muffins)
- 4 stycken puss-choklader
- 4 stycken "love hearts"
- 1 bh
- 2 par trosor
- 1 linne
- 1 par örhängen (de var två presenter, ett örhänge var en present)
- 1 mugg

Träningsläger

Hinner med ett snabbt blogginlägg här ifrån Danmark. Alla här pratar konstigt och datorn är blockerad dygnet runt... Men det gør inte så mycket eftersom vi tränar tre pass om dagen  och då hinner man inte med så mycket mer än träning, mat och sømn. Tro det eller ej men jag har inte gått och lagt mig efter halv 10 en enda dag här i Danmark, de flesta dagarna har vi gjort oss i ordning vid 8 och lagt oss. Så hur är det här då? Jo det är jættefint väder och jag har lyckats bli lite brun (tyvärr har man ju fått en fin bonnabränna också eftersom man kør med en långärmad värmetrøja! Nu ska vi snart äta och här är världens bästa mat! tro mig, jag älskar den! Men nu får ni nog inte høra mer av mig førrens jag är hemma hos mamma igen! Ha det bra! Puss och kram!

Torsdag

Sitter i skolan ochh ar precis fått veta att vi endast kommer att ha lärare på två av dagens lektioner. Självklart sticker jag ner till datorsalen och sätter mig och bloggar, haha. Nej jag har faktiskt pillat lite på projektarbetet, har fått tillbaka det med lite kommentarer om vad som bör ändras och inte så nu är det fixat. Har inte så mycket mer att göra just nu. Nästa lektion är fysik och jag orkar verkligen inte egentligen! Men vad gör man? Där har vi ju faktiskt lärare så man måste ju gå... Därefter har vi historia utan lärare och sen matte med Jonas. Nu lämnar jag er en stund, have a nice day!

Soon I'll be gone

Det är två små ynka dagar kvar till lägret, eller lägret börjar ju inte förrens på lördagen men vi från Halmstad måste åka på fredagen för att hinna dit. Jag har faktiskt redan packat ner alla mina träningskläder så nu väntar bara mina vardagskläder. Skönt att jag faktsikt slipper stressa denna gången, man kanske till och med kommer ihåg allt då!? Vore inte det underbart? Jag glömmer alltid någonting, är det inte en tröja så är det ett par byxor. Skitjobbigt måste jag säga, jag hatar att komma dit och sakna någonting. Nej det försöker vi undvika! Men däremot vet jag inte hur mycket jag kommer blogga nästa vecka eftersom det blir jobbigt att få tag på internet där. De har en dator på vandrarhemmet vi bor på men där brukar vara så lång kö till den! Men ska försöka slänga in åtminstone ett inlägg om dagen! Fick veta igår att världens bästa Anna ska följa med oss dit lite spontant! JAAAA! Happy Johanna, men även glada Johannor blir trötta så dagens mål är sängen! Godnatt folks!


Imorgon ska jag spela hockey, wish me luck!


Dagens inköp

    

1. Craft värmetröjor (Intersport/Team sportia, 300kr/299kr)
2. Craft "tights" (Team sportia, 349 kr)
3. BH (Lindex, 149kr) och trosor (Lindex, 69.50 styck)
4. Skosnören (Team sportia, 30kr)
5. Allt köpt på apoteket:
Plåster, Hello Kitty (26kr)
Mucoangin (46,50kr)
Voltaren Tabletter (54,50kr)
Alcogel (34,50kr)
Dauerbinda (69kr)
Sollotion, ACO (135kr)
Solstift, ACO (49,50kr)

Med andra ord har jag spenderat en förmögenhet idag och är ganska förvånad över att jag har några pengar kvar över huvud taget!

snabbis

Hallå där, provet är avklarat och jag har precis varit och köpt lite nya träningskläder med pappa. Snart ska jag möta upp mamma för att vi ska in till stan och handla lite. Fixar lite bilder på det jag köper senare! Nu är det dags för mig att dra igen, pusspuss

RSS 2.0