Melodikrysset

Eftersom jag har haft en ganska tråkig dag så tänkte jag att jag skulle göra det lite roligare för några andra och eftersom mamma och pappa börjat gilla melodikrysset så gjorde jag mitt egna kryss till dom. Därav att jag inte bloggat på hela dagen för det tog sin tid! Men nu är det klart och de har gjort det och skrattat en massa åt mina konstiga låtval. Haha deras krav var att det skulle vara på deras nivå och det tyckte jag minsann att det var. Dock kunde man ju inte välja exakt vilka låtar man ville eftersom man blir ganska styrd av själva krysset. Såhär såg det ut:

 

Ledtrådarna de fick var:
Vågrätt 1 ~ The supremes - baby love
Lodrätt 1 & 4 ~ Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the rainbow/what a wonderfull world
Lodrätt 2 ~ Black Ingvars - Apans sång
Lodrätt 3 ~ Regina Spektor - On the radio
Lodrätt 5 & vågrätt 15 ~ Stevie Wonder - I just called to say I love you
Vågrätt 6 ~ Millie small - My boy lollipop
Vågrätt 7 ~ Östen med resten - Hon kommer med solsken
Vågrätt 8 ~ Marie fredriksson - Ännu doftar kärleken
Vågrätt 9 ~ Starship - We built this city
Lodrätt 10 ~ Gavin Degraw - I don't wanna be
Lodrätt 11 ~ Mamma mu sång
Vågrätt 12 ~ Aha - take on me
Vågrätt 13 ~ Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
Lodrätt 13 ~ Lasse Berghagen - En kväll i Juni
Lodrätt 14 ~ REM - losing my religion
Vågrätt 16 ~ Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu

No one wants forever


Good day

Idag har varit den bästa dagen på länge av många orsaker. Kan ju dra några lite snabbt... Jag är äntligen frisk nog att gå till skolan så jag har varit där heeeela dagen. Därefter åkte jag direkt till hemmakväll där jag mötte upp Kim och vi har haft en mysig filmdag med massor av godis och ostbågar. Men det bästa av allt var ju att jag fick träffa henne igen, var så länge sedan och man borde verkligen ta vara på sina vänner. Med detta ger jag er snart ett musiktips och siktar på sängen sen. Jag är trött!


japp, där ser ni. Vi har alltid varit snygga!


Nu vill jag inte vara sjuk mer

Nu tycker jag att det får räcka med sjukligheten! Idag har jag varit hos doktorn och fått lite medicin mot bihålorna och imorgon SKA jag till skolan. Har seriöst inte ett skit att göra hemma. Ligger bara i soffan och kollar på tv och sover om vartannat. Det är nog lite sjukt men jag längtar tillbaka till skolan och till att prata med Paulina som är seeeeg på att träffa mig på msn för tillfället! Igår fick jag sms:a henne för att hon skulle komma in. Hehe annars känns det som att det är ganska segt gällande att komma på nya roliga saker att blogga om, det händer ju inte så mycket.

I've got soul but I'm not a soldier


Hackers?!

Haha när jag kollade på min blogg nyss fick jag värsta chocken, självklart hade jag glömt bort att jag gjorde om den igår och började tänka på vilka som skulle kunnat komma på mitt lösenord och gjort om hela bloggen. Men sen kom jag ju på att det var jag själv och tjena vilken bra hacker jag måste varit! Jaja, jag är fortfarande sjuker men febern är borta dock har huvudvärken blivit värre så imorgon blir det nog farbror doktorn. Det kunde ju varit värre... Idag har jag faktiskt bara skämt bort mig själv, eftersom jag inte haft ett skit att göra. Så mina naglar är fixade, håret har fått en hårinpackning och jag är nyduschad. ganska mysigt faktsikt och nu sitter jag här med min stora nalle puh-mugg och dricker chai te. Gott! Nåja ha en bra dag allihopa, nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på film! puss och kram


now it's history I see


Reklam



Någon mer än jag som reagerat på denna och småfnissar varje gång man ser den? Haha det är ju faktsikt ganska roligt, köp Sveriges sista 10-kronorssedel men man får bara köpa en per hushåll... Då är det ju inte säkert att man får den sista ju? Nej säger de den sista så vill man ju ha den sista!

Danskar och gurkor

Handbollen är klar och Sverige vann med 1 ynka mål och ja jag är något irriterad på de danska domarna...

Jag - Danskarna kan väl ta och plocka ur potatisen ur munnen och stoppa den i röven istället
Pappa - Nej för där har de redan en gurka?
Jag - What!?
Pappa - japp, det är sant
Jag - Men då får dom trycka in den lite längre så de får plats med potatisen också!

Nej då, jag har ju inte alls varit surig eller så. Haha, kollade ni också på handbollen? Jaja, nu glömmer vi den matchen. Musikterapi till Johanna. Håkan Hellström it is.


Extreme blogg-makeover

Bloggen ser lite annorlunda ut, tyckte att det behövdes nu när det snart är vår och jag är sjuk. Sen vet jag att det är många andra som är sjuka också så jag tyckte att lite färg kunde pigga upp och sjuklingar. Hehe, Ni får gärna säga vad ni tycker för jag har minsann inte bestämt mig om detta är bra eller inte. Ska jag ha kvar denna eller byta tillbaka till den gamla? Men nu har handbollen börjat igen. Ses senare!

 vs

Vad tycker ni?

Happytees hos Vivi

Lalala, jag är sjuk idag också men lite bättre mår jag allt. Inte alls lika hög feber och hostan börjar ge med sig, vilket vore konstigt annars med tanke på all den hostmedicin jag konsumerat de senaste dagarna. Höhö, så idag orkar jag sitta här en stund (okej jag har kollat på alla 90210-avsnitt så det skulle vara tråkigt annars) och jag funderar på att knåpa ihop en ny design till bloggen faktiskt. Låter det bra?

Idag när jag loggade in fick jag mig en glad överraskning! Min före detta granne (usch vad ledsamt att inte kunna kalla henne granne längre) har varit inne och skrivit samt skaffat sig en egen blogg där hon säljer T-SHIRTS! Hur fina som helst, vilket kanske inte är särskillt konstigt eftersom hon är så estetisk av sig. Har alltid älskat hennes teckningar t.ex. Haha har till och med kvar en av de teckningarna hon gjorde i 6:an eller 7:an, en bild på en djävul och en ängel. Love it!


Klicka på bilden för att komma till Vivis egna blogg! Om det inte funkar, klicka här

Sjuk dag

Ja så sant som sagt. Jag är sjuk idag och det har varit en ganska jobbig dag faktiskt, för tillfället har jag 38,5 graders feber fastän jag har tagit panodil. Yeeey! Grattis till mig! Haha men positiva saker är att hostmedicinen är hur god som helst och det känns ganska roligt när näsan kittlar sådär innan man nyser. Haha jag vet, jag är knäpp. Trodde nog ärligt talat att jag skulle dö i natt när jag låg och tokfrös i min säng med långbyxor, inneskor, morgonrock, täcke och filt på mig. Men jag överlevde som tur var. Hehe så idag har jag hittat ännu en serie att bli beroende av. Kollade runt lite på boxen och hittade att vi hade alla 90210 avsnitt där. Så why not tänkte jag och började kolla. Så nu har jag avklarat alla avsnitt som visats än sålänge. Dagens avsnitt börjar om 20 min och jag kommer att sitta bänkad framför tv:n såklart. För övrigt har jag faktiskt inte rört datorn under hela dagen, det måste vara rekord eller något eftersom jag alltid sitter där hela dagarna när jag är sjuk. Men huvudet har sprängt och jag har faktiskt inte haft någon lust. En snabbis såhär på kvällen får räcka. Nej, slut på mitt prat.


Jag vill att det ska bli sommar nu, att jag ska vara frisk och att jag kan paddla hela dagarna långa!


Mer Stockholm


På weekday där jag köpte mina nya jeans, det paret jag har på mig och de andra hållen jag i handen.


Hej tunnelbana!


På Vapiano, jag, Petra och Jarl.


Stockholm

Det känns bra att vara hemma men ändå längtar jag tillbaka så sjukt mycket! En hel helg med Petra och en massa roligheter. Är det sånt som kallas lyx? Ja det måste nog vara så! En snabbgenomgång av resan kanske? Ja tack! Kom dit sent i fredags kväll och det hela började nyttigt, mc donalds mat. Men oj så gott det är! (japp jag måste vara konstig men jag älskar det). Sen blev det sängen. Lördagen började med ett boxpass på SATS och en lååång dusch och bastu. Därefter åt vi lunch på fåtöljen och sen gick vi en liten runda på stan. Eller kanske inte så liten... Hittade en affär som helt klart är favorit (varför finns den inte i Halmstad? Jo för vi tänker inte lika långt), Weekday hette den och de hade 75% rea på cheap monday-jeans. Tack så mycket, två par blev det fast ett par var inte på rean men 500kr för två par jeans är väl inte så farligt? Vi fikade lite på Muffins bakery och tittade in på NK och Åhléns en snabbis för att sedan åka hem och byta om. Hej hopp och så satt vi i tunnelbanan igen, denna gången på väg till kvällens ställe, Vapiano. God mat och helt enkelt riktigt nice! Hem och äta ben & jerry-glass och jag somnade under madagaskar 2. Så idag då? Jo vi vaknade på tok för sent och hann knappt äta frukost. Inte ville tunnelbanan som oss heller så vi fick ta en taxi för att jag skulle hinna med tåget. Så helt enkelt en riktigt lyckad helg! Dock är jag sjuk nu men det är sånt man får leva med!


Maten jag åt på Vapiano!


När jag kom hem fick jag lunch som mamma så snällt dukade fram till mig. Fler bilder kommer när jag fått dom.


Mitt nya favoritspel!

Ibland får man lov att vara barnslig, detta särskillt ofta om man heter Johanna så därför hittade jag detta spelet. Haha skitkul men kom fram till att man ska nog inte underskatta barn som faktsikt klarar av dessa spel enkelt. Själv fick jag sitta ett bra tag. Men kolla vilket resultat! Lägg märke till min finfina häst också hehe


Som ni ser är jag världsklass!

Tåget hem

Ja, ni sitter jag på tåget hem och tänkte testa att mobilblogga. Har ju inte fungerat innan men man kan ju testa. Det är egentligen ganska tråkigt att åka tåg. Men med musiken i öronen går det väl an. Dock är jag halvsjuk och hostar som en liten apa. Jaja får se om detta fungerar nu då :p puss och kram sålänge

You think you are a moviestar


Friday I'm in love

Sitter i skolan nu och har håltimma. Gaah dessa fredagar känns så sjukt onödiga... Först börjat man 08:10 och går till 09:40 sen ska man ha en sjuk håla till 12:10 för att sluta 14:50. Nej jag hade velat ändra hela fredagens upplägg faktiskt. Jaja slut med klagandet. Om 6h lämnar jag Halmstad för Stockholm och jag längtar som bara den! Det är faktsikt ganska skönt att få vara ensam med sin storasyster ibland, blir inte så ofta om hon bor i Stockholm och när hon kommer hem vill alla träffa henne så mycket som möjligt så det blir familjeaktiviteter istället. Men i helgen är hon bara min. Bara på grund av det vet jag att denna helgen kommer att bli bra :D


Eftersom jag inte kan ladda upp bilder hemma och tröttnat något på att ha en tråkblogg så kommer lite bilder från 1:an som jag hittade här i skolan. Haha så sött :)

Do it!

Fick nyss reda på att min vän Emma Ljungholm var nominerad som årets idrottskvinna av tidningen frotté, hjälp till att rösta fram henne genom att gå in här och rösta!


Handboll och musik

Handbollen är precis slut och självklart låg jag i soffan och kollade. Tycker att svenska landslaget blivit ganska bra nu faktsikt, inte för att jag är särskillt insatt i handboll egentligen (kollar nästan bara på sport när det är vm, em eller os och då spelar det ingen roll vilken sport det är. Eller jo, det får ju vara en som är lite intressant att kolla på tack.). Inte för att de vann idag men det såg ut som att de spelade bra. Jaja, nu ska jag sitta och rensa bort all musik från min mp3 och sedan lägga in allt nytt. Lite nytt, lite gammalt, lite lånat och lite blått. Haha kul där ja!


Tomorrow

Imorgon åker jag till Stockholm för en helg med min syster-yster. Har redan packat väskan klart och nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå. Lyssnar på Markus Krunegård och myser. Hihi jag längtar helt enkelt mest till imorgon. Borde fixa musiken på mp3:n också. För tillfället är det nog dubbletter av alla mina låtar och hälften av dom är skitlåtar som jag lyssnade på för flera år sedan. Där märker man hur mycket jag använder min mp3... Använder helt klart mobilen mer, tror att det är mer praktiskt så eftersom den har man alltid med sig. Jaja, om ni har några bra musiktips får ni gärna dela med er av dessa så att jag slipper sitta musiklös imorgon på tåget!

Physics

Fysikprovet gick åt skogen och det funderade även jag på att göra en stund. Men nej det var kallt så någon skogspromenad blev det inte! Istället åkte jag hem med pappa som kom och hämtade mig i skolan. Åh vad jag tycker om att ha en pappa som hämtar mig i skolan och kör mig dit. Så väl hemma kollade jag på one tree hill en stund och sen dess har jag bara suttit och stirrat framför mig, nej men jag har ju inte gjort något vettigt iallafall. Nu så ska jag börja packa lite tror jag. Puss och kram

Fågelinfluensan

Sitter i skolan och är trött. Hade ju inte blivit ledsen om någon ringde och sa att skolan var inställd men nej, istället fick jag försöka fundera ut diverse passande sjukdomar som jag kunde dra till med. Men pappa godkände varken galna kosjukan, fågelinfluensan eller HIV. Han påstod att man kunde gå i skolan ändå. Men han kan ju fråga en som har fågelinfluensa hur det känns, om han kan gå i skolan! Nej jag tror ju knappast det iallafall. Nej nu tar nog någon snart min dator för att jag inte jobbar. Puss och kram

How you doin (med joey (från vänner) röst)

Jag vet, dålig uppdatering idag också. Men tiden räcker inte riktigt till just nu. Prov imorgon och en massa annat skoj på gång. Åker ju till Stockholm på fredag (igen) och sen på måndag blir det iväg med klassen och åka skidor. Blev bestämt idag hehe. Ja idag har väl varit en underlig dag egentligen. Vaknade ganska sent, gick inte upp förrens halv 10 och cyklade direkt till skolan efter det men lyckades inte komma i tid ändå. Haha känn dig misslyckad Johanna! Kom hem igen vid halv 12 och gick ut och övningskörde med pappa. Det som skulle bli en liiiten runda (jag behövde ju komma hem för att plugga igen) blev en 2h runda som gick kanonbra! Åt lite och sen blev det träning. Simmade 2 km idag, duktigt! sen blev jag barnvakt och det gick också superbra idag. Tuva somnade efter 10 minuter och det var jättemysigt att gå runt och gosa med henne, hehe och sen somnade jakob efter en halvtimme eller nått. Sysslolös? Nej, jag hade fysiken med mig som jag har prov på imorgon. Förresten, jag tycker synd om Martina som har ont i ögat *klapp på huvudet*

Back to basics

Dagen har varit lång med spinning, skola, gym och ett pass som tränare för de små. Härligt, jo tack men tröttsamt. Kom fram till att jag faktiskt hatade att träna idag men jag ändrade mig ganska snabbt när jag fick tävla lite mot pappa på gymmet med vikter och vann ännu en gång. Det känns bra! Hehe, vem har sagt att killar måste vara starkare? Jaja sen bar det av till örjansskolan där jag var tränare för minigruppen. Dom skötte sig jättebra idag och det var faktiskt kul att ha dom. Det kanske kan bli något av dom också, hehe. Så hemma igen blev det mat och idrottsgalan och jag kan ju inte låta bli att beundras av alla idrottsmän och kvinnors prestationer! Det är som att vara liten igen och bara drömma sig dit. Kommer ihåg när jag började med kanoten och sa direkt, 7 år gammal, att en dag ska jag vara med i landslaget. Tja, 15 år gammal blev det ju ungdomslandslaget och jag ska fan ta mig till juniorlandslaget i år vad det än kostar. Något år senare sa jag att jag skulle till OS men vi får väl se hur det blir med den drömmen, man ska ju orka också!

Jag tyckte allt i världen om dig


Reflektion

Har ni tänkt på en sak? Det är så himlans lätt att fastna i vardagen. Man gör samma saker dag ut och dag in eftersom man har det som ett inbyggt schema. Typ varje måndag, ja då spinnar jag på morgonen och sen går jag hem och äter frukost och åker till skolan vid halv 11 och detta är den enda dagen jag kommer i tid. Sen är det träning igen och lite plugg. Man säger att det är svårt att få bort djupt rotade rutiner men frågan är om man vill få bort det? jag tror att vi trivs ganska bra med att veta exakt vad vi ska göra. Ta sjukdomar som exempel. Första dagen man är sjuk så tycker man att det är jätteskönt att vara hemma från skola, träning och allt det där och bara ta det lugnt. Men de andra dagarna är man rastlös och sitter förmodligen där med läxböckerna eftersom man saknar det lite. Jag trivs nog iallafall med att veta vad jag ska göra, sen om jag gillar det jag gör är ju en annan sak.

The world around us makes me feel so small


Vänner eller "vänner"?

Jag börjar bli ganska trött på folk som behandlar en olika från dag till dag. Vissa dagar är man den bästa de vet och vissa dagar är man nere på botten, inte ens värd att prata med. Det känns lite dagisaktigt faktiskt, jag menar, när man var liten kunde man ändra sig om en vän hur snabbt som helst och kanske spelade det störst roll vad man hade lust att göra och vem som var i närheten och vad den personen tyckte om ens vän. Är det verkligen så nu med? Går det inte att behandla en vän på samma sätt hela tiden, med undantag för bråk? Nej som sagt, jag blir trött på er!

Avundsjuk till tusen!

Japp minsann, min bästa vän Martina har vunnit ett konto på spotify! Grattis till henne minsann men man kan ju inte låta bli att vara avundsjuk. Både jag och Petra har letat runt efter folk med spotify som kan bjuda in oss så nu är det bara att hoppas på att Martina vill vara snäll. Vet ju iof inte hur det går till med inbjudningar och sånt men vet att det blir gratis då iallafall. Men nu sitter jag här lyssnar på lite musik och funderar. Tänker lite på vad som kommer att hända i veckan och det blir nog en hel del som ska hinnas med. Träning, skola, prov på onsdag, åker till Stockholm på fredag och ja behöver jag fortsätta?

Anna



Har inte tyckt att Hello Saferide har varit så bra innan men när man lyssnat några gånger så klistras även de fast som ett självklart musikval!

Jag vill sova!

God morgon, eller morgon iallafall... Jakob har som sagt sovit här i natt och det gick väl sådär. Klockan halv 5 vaknade knodden av en mardröm och flyttade upp i min säng vilken han snabbt okkuperade! Ja jag har knappt plats att ligga raklång där som han bredde ut sig... Men iallafall självklart kunde jag inte somna om förrens vid 6 och klockan 8 var det dags att gå upp. Tack så mycket för den Jakob! Gaah, nu är jag trött. Än sålänge har jag inte orkat tänka på vad som ska hända idag men det kommer väl. Borde plugga men nej tack!

Jakob är bland de bästa jag vet!

Ikväll har jag och Jakob haft en riktig myskväll tillsammans, först kollade vi på bolibompa sen blev det handboll sen körslaget och sist P3 guldgalan för mig. Under handbollsmatchen satt vi och skrek ja och nej men jakob tog det lite överseriöst och skrek på repriser och när de sprang runt på planen också. Hehe så söt han är! Sen under körslaget (mamma ville se det) så sprang vi mest runt och åt en massa godis. Åtminstone den där lille plutten, skulle inte förvåna mig om han vaknar i natt med världens magknip och kommer och kryper upp hos mig. Iallafall så sa han själv att han ville sova och jag nattade honom med en godnattsaga och sångerna som han gillar mest. Teddybjörnen Fredriksson, byssan lull och gå i ro. Kanske lite upprepning där eftersom det är samma sånger varje gång men det är ju mysigt iallafall. Hehe han somnade som en stock iallafall och jag fick tid över att se guldgalan som hade ganska bra resultat faktiskt, Håkan fick 2/2 pris och Markus Krunegård fick även han sitt pris för årets låt. Glad Johanna som hoppade runt där i soffan alltså. Men nu får jag nog sluta eftersom det ligger en liten sovande knodd på mitt golv och jag vill ju inte väcka honom! Godnatt, sov gott och dröm sött. Puss och kram

Today

men idag då? Jo jag vaknade ganska tidigt och när jag ätit frukost satte jag mig en stund vid datorn. Men det blev inte långvarigt då mamma och pappa löste melodikrysset:

Mamma - Johanna vad heter denna låten?
Jag - En helt ny värld, det är ju den från Alladin alla vet att den heter så?
Mamma - jaja
2 sek senare
Mamma - Johanna vem är det som sjunger den här låten?
Jag - Sebastian det visste ni väl?
Mamma - nej
Jag - jaja det är väl bäst att jag stannar här
Mamma - ja det är väl det.

Så började min morgon, ganska komiskt faktiskt. Sen kom Jakob och Tuva hit och stackars lilltjejen är sjuk. Gnällig till tusen är hon och de har tillsammans lyckats med att ta sönder mitt usb till det trådlösa internetet. Tack för det! Iallafall så nu ska jag städa så att Jakob kan få sova här ikväll ifall han vill. Han ska nämligen sova över och när han gjorde det förra gången så ville han sovit hos mig fast det var för stökigt.

Don't you forget about me


Yesterday

Dålig uppdatering igår men nu får ni hela gårdagen idag istället! Well, i skolan (har en patetiskt tråkig dag) började jag med psykologi för att sedan ha 3(!!!!) timmars håltimma till biologin... Iallafall så följde jag med Emmelie till hennes lektion som var ganska intressant. Som ensam tjej blev hon nåååågot nedtryckt. Nej det tycker vi inte om... Sa hon någonting så var det totalnej och nån gång skrattade de med. Usch! Iallafall så blev det biologi sen och direkt efter skolan gick jag nogrant in i mitt jobb som barnvakt.


House of Bamboo


Don't know much


Två händer med ringar på

Hej allihopa! Hur mår ni? Jag mår toppen! Är på så sjukt bra humör. hehe fick nyss mms av min äldsta storasyster och första tanken innan jag öppnade var väl att det var en bild på barnen eller något. Men icke, en bild på två händer med ringar på. Tog några sekunder att fatta det men sen skriker jag "Mamma, dom är förlovade!" Varpå hon inte fattar ett skit och så säger jag att hon ska hämta sin mobil och ja. Usch vad glad jag är för deras skull! Men nu får jag ju ta och skynda på eftersom de sagt hela tiden att de ska gifta sig efter mig. Hehe naej jag tror att det får vänta ett tag faktiskt. Men åh vad mysigt! Men men, största delen av dagen har spenderats i skolan och sen blev det prat med käraste Martina och kommer eventuellt att åka på skidläger med dom om en månad. Hehe surprise! Iallafall nu ska jag ta och leta igenom lite musik och så ska ni få lite härliga musiktips!


Lasse, vår Lasse


Dagar

Det finns bra dagar, det finns dåliga dagar och det finns vanliga dagar. Detta är en vanlig dag... Jag gick upp imorse för att kunna gå till skolan. Samma gamla skola om de senaste 2,5 åren. Jag cyklade samma gamla väg fram och tillbaka och när jag kom hem gjorde jag som jag alltid gör. Går och sätter mig i soffan. Åker till gymmet och åker hem igen. Inget nytt och inget spännande som händer. Väl hemma äter jag, i soffan med familjen som vi alltid gör och sen blir det datorn. Idag hittade jag dock Lars Winnerbäck på tv och det kändes som ett måste att kolla på hans dokumentärfilm eftersom han är så himlans bra! Iallafall jag har inte så mycket roligt att berätta om dagen som ni kanske redan förstått men snart kommer dagens musiktips; hyllning till Lasse!

Happy faces

Vet ni? Jag gör människor glada! Hihi Paulina sa nyss till mig att jag hade bra inflytande på henne eftersom jag alltid var så glad och positiv. Tror att det beror på att jag är så himlans knäpp. Men jag gillar att vara knäpp och jag ÄLSKAR när folk blir glada. Tänk om man hade kunnat jobba som glädjebank eller nått fast utan utlånandet. Hehe ja det hade varit kul. Iallafall så har jag varit duktig och tränat idag. Med lilla Jonatan som har tagit körkort. Paddelmaskin blev det och sen fick han äran att köra mig hem. Haha, happy faces! Well nu ska jag sova eftersom det blir en lång skoldag imorgon. Godnatt, sov gott, dröm sött!

Svart, blank marmor mot min kind


Happy day

Hallå hallå! Visst är det en ganska bra dag idag? Jag fick sova till klockan 9, jag hade bara 1 enda lektion i skolan idag, jag åkte bil fram och tillbaka till skolan, jag har övningskört OCH parkerat (duktigt av mig faktsikt, jag HATAR att parkera) och nu så ska jag kolla på Andra avenyn som börjar igen idag. Tihi, bättre kan det väl inte bli? Eller det får vi ju veta sen. Ska nog kolla på lite jobb också eftersom jag tar studenten om 149 dagar. Hehe jaja, vi hörs lite senare och för de som inte förstod det var gårdagens låt en liten hyllning till Andra avenyn. Hehe puss och kram


Friday I'm in love


Måndag

Oj vad dåligt jag har uppdaterat idag, fast känns som att jag inte alls är lika bra på det som för ett tag sen. Hehe men har hunnit med en hel del idag faktsikt. Skolan till tio i tre och sen åkte jag hem och la mig i soffan för att jag skulle kolla på one tree hill... Trodde jag ja! Nej jag sov fram till tjugo över fem och då vaknade jag av att mamma ringde för att säga att vi skulle träna NU. Alldeles snurrig och trött packade jag allt jag kunde tänkas behöva och fick skjuts av pappa in till nautilus ännu en gång denna trista och regniga dag. Styrka blev det denna gången och oj vad bra det gick! Well hemma igen blev det mat och guldbagge galan och nu sitter jag ju här. Snart blir det ett musiktips och sen blir det sängen. Ska upp och övningsköra imorgon minsann!

Tired

Nu är jag vaken igen och skolan börjar om en halvtimma. Problemet är att jag fryser så sjukt mycket och tror att jag kommer frysa ännu mer bara jag går utanför dörren, vilket nog är sant, men det avskräcker mig! hade helst legat hemma hela dagen och sovit eller suttit här vid datorn. Men tyvärr kan man ju inte alltid få allt man vill så det blir väl till att bita i det sura äpplet och cykla dit iallafall. Usch så tradigt!


Spinning

Precis kommit hem och duschat efter spinningen och tjena så jobbigt det var! Men träffade klätter-Amanda där så det blev lite roligare. Nu är jag trött och tänker gå och lägga mig en stund till! Puss och kram

That's life

Nu har det varit en lång dag och jag borde sova ifall jag ska orka upp till spinningen imorgon bitti men jag är ju inte trött! Har verkligen problem med det där, jag vet att jag borde sova men jag är nästan aldrig trött. Istället sitter jag och tänker på dagen och hur den varit. Visst blev jag väldigt berörd av det som hände med/på tåget men jag kan ju inte gå runt och tänka på det för alltid. Det var läskigt eftersom jag var så nära det hela och jag hade förmodligen aldrig ens fått reda på det om det hade hänt nästa tåg som gick en kvart senare. Så nu ska jag boka spinningpasset för att ha det som motivation till att gå upp imorgon och så ska jag sitta och lyssna på musik en stund. That's life!


Tåget hem

Är äntligen hemma och har varit det ett tag. Åkte ifrån Stockholm klockan 11:21 i förmiddags och strax därefter blev vi stående i Södertälje efter som "Det har skett en allvarlig olycka med detta tåget inblandat. Därför vet vi inte när vi fortsätter resan. Det har som sagt skett en allvarlig olycka, mer säger vi inte med respekt för barn ombord". En timme senare fick vi nästa information som lydde "Vi inväntar helt ny besättning eftersom lagen kräver att hela besättningen byts ut vid olyckor av denna sorten". Efter ca 1,5h var vi påväg igen och 1h och 38 minuter sena var vi till Hässleholm där vi fick vänta ca 1h på tåget som skulle ta oss till Halmstad. På det tåget fick vi veta att det hade rört sig om en påkörning innan, vilket vi hade listat ut några timmar tidigare. Iallafall klockan 18:33 var vi tillbaka på järnvägsstationen i Halmstad och åkte hem för att äta lasagne som Linda och barnen hade lagat åt oss. Härligt var det att få träffa de små solstrålarna igen! Därefter blev jag ju tvungen att mannikänga i min nya klänning som vi hittade en liten repa på. Okej, man får titta vääldigt, väääldigt noga för att se den men jag har sett den! Ska se om det går att göra någonting åt, annars är det so what eftersom ingen annan vet om att den finns. Jaja, förresten igår kväll hade jag ju skitkul då efter restaurangen och gick runt och letade fel i stavningen och sånt så här får ni lite bilder! tips förstora dom för att se det roliga.


  

Stockholm

Tillbaka igen, så nu har v i fikat på fotöljen där jag åt en stoooor morotskaka och drack en kaffe latte med irish cream. Gott! Direkt därifrån till Akkurat där vi träffade två lagom påverkade gubbar som satt och livade upp stämningen lite. Jätteroligt faktiskt och de gissade åldrar, jag var antingen 16 eller 21 år och men oj vad fel de hade. Petra blev 24 och 27 vilket inte var helt fel eftersom hon är 27. Hehe därifrån gick vi vidare till Papa grappa där jag åt en jättegod kyckling med Bacon, svamp, ugnsstekta grönsaker och potatis. Så nu är jag jättemätt men snart blir det ändå efterätt, Gino. Härligt! Sen ikväll kommer åtminstone Petra att gästblogga här, kanske Jarl också men vi får se... Puss och kram sålänge.

Nine million bicycles


Stockholm

Idag får de bli en snabb blogg, har precis kommit hem från stan och ska snart ut och ta en fika, en tur till Akkurat (lägg märkte till att jag fått till stavningen nu) och sist blir det mat på papa grappa. Hehe så Stockholms city blev det idag och jag är rätt säker på att jag handlade både för mest och för minst pengar. Jag betalade nämligen ingenting själv men sakerna var till mig. Har köpt min balklänning nu, blev en lila klänning från Karen Millen och jag är nästan 100% säker på att jag blir den enda på balen med en sådan. Ja bara den gjorde ju att jag handlade för överdrivet mest men sen köpte jag mig en cream rouge på FACE stockholm för bara 20 (!!!!!!) kr eftersom den varit frusen vid frakten och hade spruckit. haha so what säger jag och köper den väldigt glatt. Lunch i gamla stan blev det också och jag åt världens största macka tror jag. hehe gott var det iallafall. Tror att alla haft en väldigt trevlig dag idag och är nöjda med vad som inhandlats.


Jag överlevde

Japp, så sant som det är sagt... Jag överlevde resan trots åksjuka, dåliga skämt och förseningar. Eller jag tror inte att det var åksjuka egentligen eftersom jag ätit väldigt dåligt idag så tror jag att det var det för det blev bättre efter lite bullar och sånt. Så nu ska ni få höra om min resa som faktsikt var ganska intressant... NOT! Hehe började bra med att tåget var försenat till Halmstad och vårt kära X2000 var utbytt mot nått gammalt skrutt-tåg. Men skrutt-tåget var desto finare invändigt faktsikt och kaffe och bullar bjöds det på. Självklart när jag skulle dricka mitt kaffe så var det skållhett och jag som bara tänkte smutta lite råkade göra detta precis när tåget guppade till och brände sönder tungan. Yes! som sagt, bra start. I Hässleholm var det humor på väldigt låg nivå av pappa, fast det är ju som det brukar med honom. Har era pappor också sån där typisk pappahumor och skrattar hysteriskt åt deras egna skämt? Iallafall det kom in ett lila tåg på perrongen och så stod det "Här kommer ett lila tåg" på det varav pappa säger "Kolla Johanna, där kommer tåget med det LILA extra" och börjar gapskratta åt det. Jag suckar och skakar på huvudet och sen började tråkningarna. Resten av dagen har jag dragit pappa-skämt och han tycker att det är lika roligt som vanligt. När vi var framme i Stockholm hittade vi först inte Petra och Jarl och såg nog ut som ett par vilsna älgar i storstan. Väldigt småå älgar... Anledningen till att jag säger älgar är för att jag gick ungefär lika bra som en full älg när jag var på tåget hehe. Hemma hos Petra fick vi tacos och en god tårta till efterrätt, bakad så att den passar HFLC-dieten. Mamma nappade direkt och vi ska hem och börja för att bli snygga till stranden 2008. Men nu sitter jag här och ska snart sova för imorgon blir det en heldag på stan. Leta balklänning och kolla runt i alla små mysiga affärer i gamla stan samt NK och kanske Akeratt(Stavning?) för att pappa ska bli glad. Så Godnatt sov gott allihopa, förresten ni får ett musiktips som ni själva kan leta upppå youtube.

Håkan Hellström - För en lång lång tid

Puss och kram

Stockholm, here we go

Nu åker jag, blev tyvärr inget musiktips eftersom jag inte hunnit med det. Men jag skriver igen när jag är framme. Puss och kram och ha det så bra!

Snart bär det av till huvudstaden

Packat allt jag kan komma på och varit löjligt nogrann med att matcha kläder och accesoarer. Brukar nästan aldrig tänka på det eftersom det kommer av sig själv så jag har ingen aning om varför jag över huvudtaget kom på tanken. Så vad ska jag nu göra i Stockholm? Jo jag ska fira min kära storasyster som fyllde 27 år igår, grattis till henne! Sen ska jag titta på balklänning samt shoppa slut alla mina pengar (som för övrigt inte är allt för många). Vet ni vad jag stör mig på? jag stör mig på att det finns nästan inga billie the vision låtar ute på youtube så att jag kan tipsa er om dom. Men snart kommer ett bra musiktips från lilla mig.

Snabbt och effektivt



Hallå där, klockan är bara 10 och jag har redan hunnit med att både träna och gå i skolan för dagen. Började dagen med ett spinningpass på nautilus klockan  645 och därefter blev det skola med psykologi B. Skönt att det bara blev en lektion idag trots att resten av terminens fredagar kommer att bjuda på en tre timmars håla mellan psykologin och labben. Har ingen labb idag och skulle bara hunnit med 15 minuters biologi och eftersom det är så långt uppehåll mellan så slapp jag komma och fick min bok igår. För ni vet väl att jag åker till Stockholm idag? ja hur skulle ni kunnat undgå det? Hehe, men än sålänge känns det inte som att jag ska någonstans. Jag har inte ens börjat packa och tanken av att sitta på ett tåg gör mig trött. Det är nog 140% chans att jag somnar där, tur att vi ska åka långt så jag inte missar när vi ska hoppa av hehe. Nej nu får jag ta mig i kragen och börja packa så att jag får med allt jag behöver och inte glömmer hälften...

för sent för kärlek


Rockbjörnen



Nu när grammisgalan är avklarad är det dags att börja rösta på rockbjörnen. Gör som jag, passa på att rösta nu så slipper ni sitta där i tvsoffan och sura över att rätt person inte vann och ångra att ni faktiskt inte röstade när det ändå var gratis och så himlans lite jobb med det hela. Här kommer de nominerade och vilka jag röstat på (de med fet text). Bild lånad av aftonbladet.se

1. Årets svenska kvinnliga artist

♥ Amanda Jensen

♥ Robyn

♥ Miss Li

♥ Annika Norlin
Veronica Maggio

2. Årets svenska manliga artist

Håkan Hellström

♥ Lars Winnerbäck

♥ Ola

♥ Danny

♥ Markus Krunegård

3. Årets svenska grupp

♥ Kent

♥ In flames

♥ Takida

♥ EMD

Sugarplum Fairy

4. Årets svenska nykomling

♥ Amanda Jensen

Markus Krunegård

♥ Lykke li

♥ Hästpojken

♥ Melissa Horn

5. Årets svenska låt

♥ Kent: Håll ditt huvud högt

♥ Ola: Feel good

Markus Krunegård: Jag är en vampyr

♥ Sugarplum Fairy: The escapologist

♥ In flames: The mirror's truth

6. Årets svenska album

♥ In flames: A sense of purpose

Håkan Hellström: För sent för Edelwiess

♥ Kent: Box 1991-2008

♥ Ola: Good enough

♥ Sugarplum fairy: The wild one

7. Årets svenska live-akt

♥ Kent

♥ In flames

Håkan Hellström

♥ Lars Winnerbäck

♥ Ola

8. Årets utländska artist

♥ Duffy

♥ Katy Parry

♥ Rihanna

Britney Spears

♥ Pink

9. Årets utländska grupp

♥ Coldplay

♥ Metallica

♥ Glasvegas

The killers

♥ Jonas brothers

10. Årets utländska låt

Coldplay: Viva la vida

♥ Katy Perry: I kissed a girl

♥ Duffy: Mercy

♥ Jason Mraz: I'm yours

♥ Glasvegas: Geraldine

11. Årets utländska album

Coldplay: Viva la vida

♥ Metallica: Death magnetic

♥ Glasvegas: Glasvegas

♥ Duffy: Rockferry

♥ AC/DC: Black ice

12. Lifetime achievement

♥ Ulf Lundell

♥ Per Gessle

ABBA

♥ Magnus Uggla

♥ Joakim Thåström

13. Rockbjörnens MySpace-pris

♥ Ninja Dolls

♥ Adam Heldring

Billie the vision and the dancers

♥ Chemical vocation

♥ Dead by April

♥ Herbrightskies

♥ Daisy

♥ Lorentz & M Sakarias

♥ Little Jinder

♥ Prop Dylan

♥ The Federales

♥ First aid kit

Gå in och rösta på dina favoriter på http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2008/ 


så vitt och underbart

Lång dag idag, gick som jag sa tidigare till skolan och det var ganska mysigt. Började gå en halvtimme innan lektionen började och var där precis i tid fast jag gick ganska snabbt. Det bästa av allt var att det började snöa. Jag älskar snö! Precis som ett litet barn är jag, kan stå där och bara kolla upp mot himlen och se de stora snöflingorna ramla ner och till slut landa på min näsa. Åhh en sån underbar känsla! Tyvärr hann jag inte med pulka idag eftersom direkt efter skolan blev jag upphämtad för en stund på badhuset med mina små syskonbarn. Kvalitetstid kallas det va? haha jo tack, Jakob var sjuk imponerad över att jag hoppade från trean och dök lite och simmade för honom. Helmysigt var det iallafall. Men men, snart blir det mat och ikväll SKA jag sova lite tidigare iallafall hehe. Har bara en lektion imorgon och det är psykologi. Måste anmäla mig för att göra högskoleprovet också... Vill egentligen inte göra det på min födelsedag men antar att ifall jag vill bli psykolog får jag väl arbeta lite för det. Någon av er som tänker göra det? den 28 mars är det, för övrigt min födelsedag... Puss och kram, vi hörs senare

When I told you I was happy I lied


Dags för skola igen

Godmorgon, jag är verkligen helt död känns det som! Det där med att gå och lägga sig tidigt försvann vid 11 och jag kom inte i säng förrens vid 2 så jag kan ju säga att jag praktiskt taget är död... Iallafall jag har faktiskt varit uppe en stund för jag tänkte att jag skulle piggna till lite då men nej. Åt iallafall frukost och nu är det bara lite smink kvar sen kan jag gå till skolan. Idag blir det verkligen gå också eftersom jag trodde att jag hade pengar till bussen, men nej det hade jag inte, och mamma har förbjudit mig att cykla eftersom det tydligen ska vara "glashalt". Vi får väl se när jag kommer ut hur det är med den saken... Har iallafall räknat ut att ifall jag går halv 8, vilket är 40 minuter innan jag börjar så borde jag hinna i tid. Ifall det nu är glashalt kan jag ju åka skridsko ner för backen så då borde det ju inte ta så lång tid. Haha, nej jag borde nog fixa mig nu så jag inte kommer försent precis som vanligt. Puss och kram, ha en bra dag!

Grammisgalan

Nu var grammisgalan avklarad med vissa klockrena vinnare och vissa som kanske borde ge bort priset till andra som förtjänar det bättre enligt mig. En sak jag reagerade på som jag inte tänkt på tidigare är hur mycket alkohol som måste konsumeras där! Jag menar är det någon som går upp på den där scenen nykter? Naej just det... Kanske skulle dra ner lite på alkoholen och som in flames se "Mogna lite". Hmm fast jag hade nog också druckit på för att försöka få bort nervositeten haha. Iallafall så om en liten stund kommer min kära bror dundrande in genom dörren och jag ska slänga mig på honom så att han känner att han är hemma igen. För övrigt ska jag bara ta det lugnt nu sista kvällen innan skolan börjar. Kanske gå och lägga mig tidigt (jag säger så ganska ofta men är dålig på att göra det) eller kolla på en film eller nått. jaja puss och kram

17 år


Jag räknar dagar

Hallelåja (japp jag är inne i en period där jag gillar telia-reklamernas uttryck)
Nu är jag iallafall hemma efter en mysig fika på stan med Sara och även ett skönt pass på nautilus. Idag är humöret på topp även om skolan börjar imorgon för vet ni? Nu är det bara 99 skoldagar kvar tills jag tar studenten! Det känns helt ofattbart. Något som känns ännu mer overkligt är att LILLA jag fyller 18 om bara 80 dagar. Haha vad skönt säger jag bara. Ikväll kommer min älskade storebror hem och jag har verkligen saknat honom hur mycket som helst. Kommer bli så tomt här sen när han lämnar oss igen för Lund och studentlivet. Men kanske hälsar på honom i samband med billie the vision konserten som är i Malmö? Vad har ni gjort idag förresten? jag pladdrar ju bara på om mig själv här (okej det är ju min blogg men ändå). Har ni kanske till och med börjat skolan idag? Såg att Stockholm t.ex gjorde det och usch vad jobbigt säger jag. Men de får ju säkert sluta tidigare också så kanske inte skulle klaga. På tal om det så bär det ju av till Stockholm på fredag och balklänningen vill bli hittad! Får se om det blir något annat kul också kanske. Snart kommer ännu ett musiktips. Puss och kram


Are we human or are we dancer?


reflektion

Godmorgon, sovit gott? Haha jag har ännu en gång haft en helt sjuk dröm, seriöst alltså! Ska träffa Sara i stan idag och ta en fika. Ska bli skitkul faktsikt. Nu har jag precis vaknat och ser ut som ett litet troll som vanligt. Får bli en dusch innan och sen kanske åka in lite tidigare för att köpa present till den dära systern och kanske låna boken som ska läsas och utvärderas. Den ska säkert reflekteras över också för nu i 3:an ÄLSKAR lärararna att ge oss reflektioner att göra. Jag tycker faktsikt att dom är rätt softa, bara att skriva ner vad man tycker och sen är det klart. Det gör jag ju här varje dag, kanske inte med den svenskan som jag har i arbeten men ändå. Haha, så kan det vara. Nu blir det frukost!


Geeks

Japp, så måste det vara! Här sitter jag och Martina och klagar för varandra eftersom blogg och bloglovin inte funkar som det ska och ett antal inlägg om dagen blir. Nej egentligen borde man ta och skärpa till sig med skolan istället men det här är ju så mycket roligare. Att starta något helt från början och se hur det växer. Japp det är coolt faktiskt! (jag har sagt att jag är lite geek va?)


I miss you grandmother

Har en sån där tänkardag nu igen. Dom hade varit helt okej om jag inte hade fått den där dåliga känslan av att inte räcka till och att det är någonting som fattas. Allt har varit perfekt fram tills det att Jakob kollade på barnprogram och det var ett program om begravningar. Då sprack allt och självklart så ville jag vara stark och stängde in mig på mitt rum. Jag gillar egentligen inte att prata med folk om saker jag tycker är jobbiga eftersom de blir så mycket jobbigare just då. När jag såg det där programmet, kistan, alla förberedelser för begravningar så kom det upp bilder från mormors död, något som jag verkligen har svårt att släppa. Det kändes verkligen som att jag stod där i hennes vardagsrum igen och såg på henne där hon låg död i sängen. Först kände jag en lättnad, jag hade ju varit där dagen innan och gett henne manikyr och fixat hennes hår. Ja hon var verkligen noga gällande sina naglar. Jag kommer ihåg första gången hon låg inne på sjukhuset och hon ringde hem till mig och klagade över att de hade tagit bort hennes nagellack och bad mig gå och köpa nytt och komma dit på direkten. Men när jag väl var hemma igen så kom alla känslorna samtidigt. Vet inte varför jag sitter här och skriver detta egentligen, känns bara som att jag vill få ut det. Iallafall, jag vet att hon inte mådde särskillt bra på slutet och att hon inte ville leva mer men det betyder inte att inte jag ville det. Hon var min älskade mormor och hon kommer alltid att vara det!


Man blir så trött på ditt jävla tjat


Prinsessa

Jakob och Tuva är här nu igen och jag och Jakob leker tydligen Kung och prinsessa med kravet att prinsessan får sitta ensam på sitt rum och göra vad hon vill. Hehe ibland är jag allt bra påhittig om jag får säga det själv. Så nu är det i princip bara en dag kvar tills skolan börjar och den ska spenderas på bästa sätt. Fika med Sara från festen på nyårsafton, ni vet hon som är min nya idol haha. Sen bör jag nog köpa födelsedagspresent till Petra eftersom vi åker upp till henne på fredag och sen får jag väl tvinga mig till biblioteket och låna den där boken som ska vara recenserad till på söndag eller något. Känns ju bra att jag är grym på att planera? Något som däremot redan är planerat är min födelsedag. Haha okej jag erkänner, jag är rätt bra på att planera när det gäller sånt jag tycker är roligt. Haha men nu är maten klar och jag är hungrig, vi ses senare. puss och kram


Ibland gör man rätt ibland gör man fel


I only dance when I am naked

Godmorgon, eller godmiddag kanske. Orkade knappt gå ur sängen idag fastän klockan var över 12 så det slutade med att pappa försökte ta mitt täcke och jag gick upp för att jag frös. Sånt är lite elakt tycker jag minsann! Iallafall så tror jag att det här blir en sån där kall och tråkig dag idag. Ärligt talat är jag sugen på att bara gå och lägga mig igen och kolla på film hela dagen lång. Men jag och musiken får sitta här istället. Nyss kom Jakob och Tuva hit en stund och lämnade en bok till pappa och Jakob diggar också Billie the vision and the dancers, den ungen kommer att få bra musiksmak! Han dansade lite till stay awake och sen gick dom igen. De kanske kommer tillbaka lite senare och äter här. Snart kommer dagens musiktips, ska bara ta och leta upp en bra version på youtube först. Puss hej

Is this the best I'll ever be?


Trött men glad

Nu är jag hemma efter alla dagens äventyr. Ja ni vet ju redan vad som hände i början av dagen och jag satsar ju helt enkelt på en karriär som konståkare? Haha jag skulle ju iallafall roa en massa folk så varför inte? Fast skulle nog få väldigt ont i rumpan så det får vänta lite. Iallafall mötet på kanotklubben gick ovanligt fort och jag har problem med stavningen idag. Därefter blev det träning med Jenny som hjälpte mig med lite nya övningar på Nautilus. Kul att hon jobbar där faktsikt. Helt slut är jag nu iallafall och skulle gått och lagt mig om jag inte är så himlans lat så att jag inte orkar gå till sängen. Hehe nej det får bli till att bestämma hur morgondagen ska se ut istället. Kanske en utflykt med familjen? Jag ÄLSKAR utflykter! Det är mysigt tycker jag.


Isprinsessa

Hallå hallå, här sitter och och fryser fortfarande efter dagens äventyr. Som jag sa igår så skulle jag träffa Nina idag och åka skridskor. Börjar dagen med att försova mig och när jag vaknar får jag veta att det är 12 minusgrader här. Ja nu är det ju "Bara" 9 minus... Åkte och simmade en stund och sen blev det skridskor för hela slanten. Började lite som bambi när han går ut på isen, men trillade iallafall inte. Sen bättrade det sig mer och mer och efter ett tag kunde jag släppa kanten och hålla bara i Nina, detta följt av att jag släppte Nina efter en stund med. Men hela tiden fick hon hålla sig i närheten eftersom jag fick panik när jag var i närheten av en puck eller folk. Haha så jag åkte helt enkelt och skrek "Puck", "Folk" eller "Småfolk" hela tiden och klängde på Nina. Bra där Johanna! Nu är jag iallafall hemma och sitter som sagt fortfarande, efter 1h hemma och fryser. Ska snart på möte på kanotklubben och sen träning igen. Vi hörs nog efter det.


I miss you



Någon som har lust att följa med på billie the vision and the dancers den 25/2 i Malmö, jag har bestämt mig. Jag SKA dit!

Min vän Nina

Nu har jag ätit lasagne och diskat lite. Vet ni vad jag gillar? Jag gillar internet! Tänk vad mycket bra man får ut av det... Jag kan sitta här och blogga, nyss tog jag och min vän Nina som jag itne pratat med på alldeles för länge upp kontakten igen och ska träffas för lite skridskoåkning imorgon. Då kan man ju fråga sig hur detta kommer gå eftersom jag är så himlans dåligt på skridskor, men jag har experthjälp eftersom Nina är hockeyspelare! Katching! Iallafall så ringde Nina upp för en stund sedan och vi pratade gamla minnen och vad passar bättre att ta upp i min lilla blogg än gamla minnen?

Jag och Nina lärde känna varandra genom kanoten och blev bästa vänner direkt. Vi gjorde mycket med varandra och ett av våra största minnen tillsammans är vårt träningsläger i Örkelljunga år 2004. Där bodde vi ensamma i ett 4 bäddsrum och slängde våra kläder hur som helst tills det dök upp en spindel i rummet. Sen var det ordning och reda minsann! Iallafall så var vi påväg från matsalen en kväll och ser en konstig gubbe som står utanför vår dörr. Skiträdda som vi är springer vi tillbaka till matsalen hämtar Marie (vår ledare) och självklart följer alla med för att få veta vad som står på. Det som senare blev lite pinsamt var att denna gubbe var Tobias kläder som hängde på tork. Gaah! Vi kom även på en hel del fina ramsor med nåååågot konstiga texter som jag itne tror att vi ska ta upp här.

Åter till dagens konversation. På något sätt börjar vi prata om hur bra olika personer är och jag säger "Erkänn att jag är lite bättre än alla andra", tyvärr verkar Nina inte lika positiv och svarar "Ja såklart du är alltid lika bra" attans tänker jag och byter samtalsämne lite snabbt. Över till japanska tv-program. Okej? Det är ju också ett ämne... Detta leder till hål i väggen och vi har kommit fram till att vi också vill vara där. Vem vill inte springa runt i tighta silverdräkter och se en gigantisk vägg fara mot en precis innan man ramla i vattnet? Det där är nog min nya dröm!


I'm never going to grow up!

Det är en kall dag här i lilla Halmstad, inte mindre än 8 minusgrader är det. Vaknade sent och fick för mig att gå ut och springa... Största tabben idag kanske? Japp, glashalt och kylan kan ju knappast vara bra för luftrören och lungorna. Men vem vet? Jag kanske omedvetet längtar efter en härlig lunginflammation? Yes! Det hade väl suttit fint eller? Naej, skämt å sido. Hela dagen har bara varit soft. Har läst lite böcker, lyssnat på musik och förvånats över min plötsliga läslust. Börjar jag bli vuxen? Nej usch vilken hemsk tanke! Men det är ju trots allt bara 83 dagar kvar till min artonde födelsedag. Att jag räknar ner till den borde ju ge er en inblick i hur barnslig jag faktsikt är. Förresten vet ni? Jag och Paulina är exakt lika stora datornördar som har suttit här 24/7 en hel del nu på lovet. Bra att veta faktsikt. Känner du dig hedrad nu paulina?

Dreams really do come true


Nightmares


Saturday night

Oerhört seg dag idag men skön på sitt sätt. Andreas skulle kommit hem från Stockholm/Lund idag men efter en natt i Lund åkte han tillbaka till Stockholm. Så jag har ingen att sitta och snacka skit med, ingen att bråka med och inte heller någon som kommer och väcker en genom att hoppa på en. Aj du, förmodar att detta är dagens i-landsproblem men alla måste ju få ha sina problem. Idag har jag i princip inte gjort ett skit, suttit vid datorn, läst och lyssnat på en himlans mycket billie the vision and the dancers --> helt klart bäst just nu! Måste ju skryta om att jag faktiskt lagat mat också. Pasta och pastasås med lövbiff i. Blev jättegott fast godare förra gången när jag fick ha i all lök (mamma tyckte att det blev så mycket då så fick anpassa mig...). Idag är det lördag och Jakob har lärt mig att på lördagar får man äta lördagsgodis så det är exakt vad jag gör just nu. Godis, musik och blogg. Bra kväll tycker jag!


tråk

Har på tok för tråkigt här hemma, kan verkligen inte komma på någonting att göra mer än att sitta här vi datorn och lyssna på musik och läsa böcker. Kanske får bli film lite senare som omväxling. Gaah, jag blir tokig snart! Inte någon som har en bra idé på vad man kan hitta på?

Bad hairday Harry?



Nyvaken och håret gör som det vill, krävs lite ork för att ta hand om det så det får vänta tills jag vaknat ordentligt. Som tur är kan man gå upp, äta frukost och sätta sig vid datorn utan att alltför många ser en, eller det beror ju på hur många som går förbi köksfönstret... Vi har nämligen världens största köksfönster känns det som ibland och ännu värre är det att alla som går förbi måste kolla in och vinka. Det är härligt det här med att bo i ett pensionärskvarter..... Iallafall, har verkligen inga planer för dagen och det ska bli skönt att bara ha en lugn eller kanske helt spontan dag.

Deep thoughts

Dagen har varit konstig. Jag vaknade men jag vaknade inte egentligen, Martina åkte härifrån men hon finns alltid här, jag har tänkt men ändå har huvudet varit helt tomt. Vet inte riktigt vad som är med mig idag, känner mig hur lycklig som helst samtidigt som jag bara vill gråta. Men jag har gillat dagen, helt klart. Det är sånna här dagar som får mig att älska alla andra dagar så sjukt mycket! Det bästa är att man bara kan sitta och stirra framför sig med musiken på högsta volym och ändå inte höra den ifall man inte känner för det. Tankarna tar över och när man känner för att lyssna igen ja då är det bara att göra det. Så slutsatser, jag är världens mest lyckliga människa och jag är världens med deppiga person på samma gång och i samma kropp.


Ensamhet

Städat klart nu men usch vad ensamt det är nu när Martina har åkt. Även om mamma, pappa, Linda, Jakob och Tuva är här så känns det ändå som att jag sitter här i ett helt tomt hus och det enda som hörs är musiken från mina högtalare. Men jag lovade tidigare att ni skulle få en fin liten genomgång av de dagar som gått. Eller ni vet ju i princip allt som hänt egentligen, haha. Den 29/12 kom Martina hit på kvällen och vi spelade lite spel och bara myste. Dagen efter blev det en ordentlig runda på stan med massor av pengar som förvandlades till mycket fina saker istället. Jag köpte en kjol, en mascara och en massa fika. Haha ja, Martina hade ju inte fått nån julklapp av mig så hon fick en fika helt enkelt. Hon köpte en massa grejs med. Ett par skor, två par jeans (japp jag lät henne köpa mina cheap monday) och en mascara. Sen vet ni ju resten. Iallafall, snart börjar skolan igen och snart bär det av på årets första stockholmsresa den 9/1. Bara en vecka kvar tills dess ju! En hel helg med shopping, mamma, pappa och Petra. Underbart!


Gammal bild på mig och Martina


Svårt val

Hallå där, Hur är det med er idag? jag är trött, ensam (Martina har lämnat mig för det dära Jönköping igen) och har alldeles för mycket att göra för att det ska vara lov. Haha ja, jag får väl skylla mig själv som stökat ner så mycket på mitt rum men ibland måste det ju få vara stökigt också. Så nu står jag inför ett svårt val. Ska jag vara en duktig flicka och städa rummet eller ska jag sitta kvar här och lyssna på musik tills jag får ont i öronen? Egentligen hade jag nog valt att gå och lägga mig men eftersom detta inte går så får det väl bli en blandning av de där två. Städning med massor av bra musik måste ju vara roligt! Iallafall så hörs vi lite senare, har ju varit så sjukt dålig på att blogga nu ett tag så jag får skriva en massa för att komma igen. Lite senare kommer en snabb genomgång av de senaste dagarna. Puss och kram


nyår och idag

Jag hade världens bästa nyår fastän inget gick som jag tänkt mig. Det är något speciellt att få fira tillsammans med sin bästa vän, eller ja med personer man gillar över huvudtaget. Började kvällen med mat hemma med mamma och pappa för att sedan, kanske med lite för höga förväntningar, dra hem till Erik. Efter ca en timme där fick vi nog och cyklade vidare till festen Anton var på. Alle hette han som hade festen tror jag och hans flickvän Sara är nog seriöst min idol. Så jävla skön! Man skulle kunna säga tyvärr åt kvällens slut eftersom det spenderades en och en halv timma på ett badrumsgolv med Martina men jag tycker att det var skönt. Ja, vi hade gott sällskap av Sara och Madeleine och allt var bara helt avslappnat och känns som att de två kan bli ett par riktigt bra vänner faktiskt. Tyvärr blev det inga bilder igår men ni får nöja er ändå... Idag har jag mått lite sådär med huvudvärk och illamående men det var det lätt värt. Känns som att hela dagen har gått ut på att umgås med de man tycker om. Linda, Björn, Jakob, Tuva, Mamma, Martina och jag gick ut en två timmar lång promenad vid havet. Riktigt skönt var det. Därefter blev det "skridskoåkning" med Hanna. Eller ja, uthyrningsbåset var stängt och Hanna var den enda med skridskor så det blev ett besök på vattenporten 26. Så sjukt mysigt. Hem för att äta och sen tillbaka till stan för att gå på bio. Australia blev det. Jag vet, jag vet jag såg den senast i fredags men så sjukt bra alltså! Det enda som hade kunnat göra den bättre hade varit om en viss person hade följt med. Men det funkade ju ändå, eller hur Martina? Jag önskar att alla dagar kunde vara som de här två, att jag alltid kunde ha Martina vid min sida och att man hade all tid i världen åt att ta hand om sina nära och kära. Så gott nytt år allihopa, hoppas att ni haft ett lika bra nyår som jag!

Det ni!

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0